Fi mva Lt Mva LtV-18
Duppy Rasberry Dream &
POHJ MVA FI MVA DK MVA SE MVA NO MVA LV MVA RIX CHIX IQ

20.08.2018 Röntgen, vuorokaudet 56

Hilma on voinut hyvin, ruoka on maistunut eikä pahoinvointia ole enää ollut.

Vatsa on kasvanut isoksi, mutta pysynyt silti maltillisissa mitoissa. Vatsan koon perusteella olin varma kahdesta pennusta.

Kävimme röntgenissä 20.8 ja sieltä paljastuikin kaksi toisiaan halivaa pentusta. Nyt ei auta toivoa muuta, kun että saadaan nämä kaksi pientä turvallisesti ulos tähän maailmaan :) Laskettu on tulevana lauantaina.

Ultra 25 vrk

Hilma on ollut äärettömän hellyydenkipeä ja olisi koko ajan vain rapsutettavana sängyssä jos saisi päättää. Uni maistuu myös. Pahoinvointia oli parina päivänä ja sen jälkeen on vaivannut kova syömättömyys, mikään ei oikein maistuisi. Herkuksi on onneksi kelvannut paistettu jauheliha ja tietyllä tavalla valmistettu kana.

Tiesin jo oikeastaan vuorokausilla 20, että Hilma on tiine. Käytös olisi voinut olla valeraskautta, mutta oireet oli aika kovat verrattuna aiempiin juoksujen jälkeisiin olotiloihin ja vatsa alkoi kasvaa jo hyvin nopeasti.

Otin Hilman kuitenkin töihin ja vuorokausilla 25 se todettiin virallisesti tiineeksi. Ultrakuvaan sai helposti ainakin 3 pentua. Otamme röntgenin myöhemmin oman mielenrauhan vuoksi, jotta tiedämme tarkan lukumäärän.

Hilma on hyvin väsynyt ja hellyydenkipeä

Astutusta

Hilma aloitti tiputtelemaan 15.6.2018. Koska häntä alkoi kääntymään jo heti alusta alkaen päätimme käydä ottamassa proget jo maanantaina 18.6.2018 jotta emme vaan missaisi tärppejä. Pojat saivat vielä kyytiä, eikä tarkimmat urokset vielä huutaneet perään.

Progesteroniarvoja otin myös oman "harjoitteluni" kannalta, eli halusin nähdä progen nousun käytännössä ja verrata sitä parhaimpaan astutusajankohtaan.

Progejen kehitys;

18.6 0,7

20.6 1,2

21.6 2,6

Juhannuksen takia emme saaneet progeja kätevästi otettua enää perjantaina, joten teimme päätöksen astuttaa ensimmäisen kerran perjantaina 22.6 ajatuksella että se kattaa perjantain ja todennäköisen parhaan päivän lauantain.

Perjantaitakin parempi astutus tapahtui sunnuntaina 24.6. Astutus oli äärimmäisen helppo, uros astui kovalla innolla ja narttu oli alusta asti täysillä mukana.

Proget olivatkin jo maanantaina 25.6 20,8, eli todennäköisesti lauantai-sunnuntai on ollut parhain päivä (eli juoksupäivät 9-10 jos ollaan saatu alku oikein kiinni).

Koska proget on selvillä on synnytysajankohta aika tarkka arvioida. Eli (23.6)24.6 -> 63 vrk = (25.8)26.8.2018

Lyhyt historia osuus

Minulla kävi tuuri ja sain unelmalinjoista koiran, Hilman (Duppy Rasberry Dream) itselleni. Olen tilaisuudesta ikuisesti kiitollinen Hilman kasvattajalle Marika Paanaselle.

Alusta alkaen oli selvää, että Hilma tulee itselleni kasvatuskäyttöön eikä näyttelyt olleet välttämättömyys. Hilma on hyvin kaunis koira, mutta sillä saisi olla suorempi häntä. Onneksi koira ei kuitenkaan hännällään kävele eikä se sitä vaivaa mitenkään (nikamat ok, eli mahdollista on esimerkiksi kohdussa ollut hännän virheasento tms, arvailuja vaan).

Päätimme kuitenkin kokeilla muutamaa näyttelyä ja menestys yllätti jopa itseni, vaikka olin toki ymmärtänyt että käsissäni on aarre niin valtavan hienon luonteen että upean rakenteen (ja tästä tulevan hienon liikkeen) vuoksi. Toki jotkut tuomarit rokottavat hännästä ja ymmärrän heitäkin, mutta suurin osa ymmärtää upean rakenteen ja luonteen päälle (hyvä rakenne chihuahualla ei ole itsestäänselvyys).

Alusta asti Hilmalle on mietitty "täydellistä" urosta. Tämä onkin ollut pitkä ja vaikea projekti.

Lyhyestä kuitenkin virsi kaunis, vähitellen vain komeammaksi ja komeammaksi kasvanut "Keijo" (Rix Chix Iq) kiinnitti maailmanomistaja-luonteensa vuoksi huomion ensimmäisen kerran kunnolla Helsingissä näyttelyssä aika tarkalleen vuosi sitten (oltiinhan me toki erikoisnäyttelyssä oltu ROP ja VSP pentujakin).

Katson, että yhdistelmä täydentää toisiaan upeasti ulkonäön puolesta. Molemmat ovat tasapainoisesti rakentuneita ja liikkuvat ryhdikkäästi.
Itselleni kaunis ylälinja on yhdistelmässä ehkä yksi parhaimmista ulkomuodollisista seikoista.

Ulkomuodon lisäksi saan kylmiä väreitä näiden molempien luonteista, kumpikaan ei kumarra ketään ja ovat kotona äärettömän helppoja koiria (eivät näe tarvetta rähistä turhaan ja tulevat kaikkien kanssa hyvin toimeen). Sellaisia juuri, kuin chihujen pitäisi olla.

Terveys on molemmilla erinomainen, Hilman sydän on terve, silmät on terveet ja polvet ovat 0/0. Keijon sydän on terve, silmät on terveet ja polvet ovat 0/1. Lisäksi Keijo on tutkittu ahkeran omistajan toimesta myös lonkiltaan B/B, eli hyviksi nekin. Molemmat ovat kliinisesti terveitä eikä niillä ole hoidettu mitään sairauksia.

Yhdistelmän sukutaulu

Yhdistelmä on täysin ulkosiitos (sukusiitosprosentti 0). Sukuun tässä sen enempää nyt perehtymättä lyhyesti voisi kertoa, että se on yhdistelmä kauniita, terveitä ja hyväluonteisia Suomalaisia (Hilman emä) koiria yhdisteltynä upeisiin Iso-Britannialaisiin (Hilman isä ja Keijon emä) ja Amerikkalaisiin (Keijon isä) koiriin.